Wat een zegen!!!


Na een heel aantal droevige verhalen over de grote hongersnood hier, hebben we nu iets heel positiefs te melden. De regens zijn in de maanden december en januari in grote mate gevallen! Mensen zijn heel blij met deze regen, want dat is nodig om de mais te laten groeien!! En de mais is gegroeid!! Vanmorgen reed ik naar Mbulumbuzi om de salarissen van onze werkers te betalen aan het eind van deze maand. Dan zie je overal akkers met hoge maishalmen. De kolven beginnen te komen en die groeien mooi door! Wat een zegen, we zijn heel dankbaar dat we op heel veel plaatsen in Malawi dit beeld zien! Natuurlijk hebben de zwakste groepen het nog steeds heel zwaar. We zijn daarom dankbaar dat we door uw steun dagelijks 10.000 kinderen kunnen voeden en twee maal per week 3.000 bejaarden. Dit is nodig tot het eind van de maand maart, wanneer men echt kan gaan oogsten. Maar zoals het er nu uitziet, kunnen sommige mensen in februari al iets groene mais eten, vers van het land. Niet te veel, want dan is de oogst weer een stuk minder. Maar wel genoeg om te overleven.

Je ziet ook overal mensen die met blije gezicht op het land aan het werk zijn. We hebben zelf ook een landbouwproject opgestart. We hebben 100 families zaad gegeven, kippenmest en kunstmest om hun land op een goede manier te bewerken. Aan het eind van de oogst moeten ze deels terugbetalen, wat gebruikt kan worden om weeskinderen te voeden. Het is veel beter, als mensen zelf aan het werk zijn, dan alleen maar uitdelen!! Volgend jaar DV hopen we dit verder uit te gaan breiden!

Al met al hartverwarmend om de mensen zo druk aan het werk te zien op hun land, blij en vrolijk! We hopen dat de komende maand dit weer zo doorzet, zodat de uiteindelijke oogst echt goed mag zijn! Bidt u mee voor een goede oogst dit jaar?

Hartelijke groet vanuit Malawi,

Wim Akster


Image popup