
Maïs is het belangrijkste landbouwgewas en een basis voedselproduct. Mensen zijn afhankelijk van de oogstopbrengst. Als de maïs op is, betekent dat honger. Om families te helpen een hogere maïsopbrengst te behalen, biedt Timotheos landbouwtrainingen en de juiste landbouwmiddelen aan. Zo wordt minder honger geleden en sterven er minder mensen.
Aan het begin van het groeiseizoen starten de cursisten met een training door onze projectmanager. Cursisten leren om de bewerkingen van het zaaibed, het gewas en de oogst op een efficiëntere wijze en een natuurlijke manier uit te voeren. Bijvoorbeeld: hoe houd je water beter vast bij de plant en hoe bescherm je de grond tegen uitdroging.
Na de training krijgen de cursisten de benodigde landbouwmiddelen om het geleerde in de praktijk toe te passen. Aan het begin van het groeiseizoen geeft Timotheos iedere familie een aantal zakken kippenmest. Nadat de grond zaaiklaar is gemaakt, krijgen ze vijf kilo maïszaad. Vervolgens ontvangen ze tussentijds een zak met organische mest om de maïs een extra groeispurt te geven.
In de oogsttijd moeten de mensen één zak maïs bij ons inleveren. Deze wordt door Timotheos gebruikt om de (wees)kinderen op de dagcentra te voeden. Zo worden ze gestimuleerd om zelf te presteren.
Uw donatie maakt verschil!
Voor € 30 helpt u een familie om hun oogst te verbeteren! Helpt u mee om een familie voor altijd te laten eten?
Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda
Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754
Contact voorlichting
Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723
Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847
Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817
Help mee!
Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos
Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project