22. Christina Kooij

Indrukwekkende ondernemersreis

Geschreven door: Christina Kooij


In dit gastblog neem ik u mee naar de ondernemersreis die Timotheos afgelopen voorjaar organiseerde.  Een reis die ik nooit zal vergeten en die de noodzaak van het werk van Timotheos nog meer laat zien. 

Eind vorig jaar zaten we aan de thee toen mijn vader (71 jaar) vertelde dat hij met een ondernemersreis naar Malawi ging. Ik reageerde: “Fantastisch! Ik zou zo meegaan!” Mijn vader zei direct dat hij dat erg leuk zou vinden, aangezien mijn moeder niet meeging. Mijn man vond het een unieke kans die ik niet zomaar voorbij zou moeten laten gaan. Na wat geregeld te hebben met de directeur van de school, waar ik als coördinator speciaal onderwijs werk, was het voor elkaar. Mijn man Rutger kon als zelfstandig ondernemer wat flexibeler werken en onze kinderen van 18, 16, 15 en 13 jaar hadden hun school en baantjes goed geregeld.    

Eerste kennismaking met Timotheos Malawi  
We kenden Timotheos al van onze tijd in Nederland, waar we jaren hebben gewoond. Ook in Canada hebben we veel informatiebijeenkomsten meegemaakt. Wijzelf en onze oudste drie kinderen hebben sponsorkinderen via Timotheos. We vinden het belangrijk dat, naast het bieden van voedsel, hulp en onderwijs, vooral Gods Woord verspreid wordt.  Onze reis overtrof al mijn verwachtingen. De leerlingen waren enthousiast, dankbaar en zagen er goed verzorgd uit. Het trof me met hoeveel passie de leerkrachten hun werk doen.  

Kerkdienst onder een boom 
Op zondag bezochten we een kerkdienst ver weg in the middle of nowhere. De zeer eenvoudige kerk stond op de top van een berg. Voor één van onze reisgenoten was de klim naar die top te veel en dus werd de kerkdienst lager gelegen, onder een boom gehouden. Het kerkmeubilair werd door enkele kinderen naar beneden gedragen en bestond uit vier stoelen en een tafeltje voor de Bijbel. Daar zaten we dan, onder een boom, zonder kerkmuren, ver van huis. En toch klonk ook daar, ‘aan het einde der aarde’, een heldere boodschap van zonde en genade, van wet en evangelie. Dit zullen we nooit vergeten. 

Christina Kooij

Gezamenlijke verantwoordelijkheid 
Het Timotheos team in Malawi nam de tijd om al onze vragen te beantwoordden en dingen te laten zien, zodat we een goed beeld kregen van hun werk, maar ook van de noden die er zijn en blijven. We zagen met verwondering hoeveel de veldwerkers opgeven om dit werk te doen. Er is een mooie band tussen de Nederlandse en Canadese ondernemers ontstaan en het is merkbaar dat iedereen zich op zijn/haar manier wil inzetten voor Timotheos. En ondanks alle inzet, blijft het: “Zo de HEERE het huis niet bouwt, tevergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan.” (Psalm 127). Die zegen van de Heere in al het werk, wensen wij alle betrokkenen van Timotheos toe. 

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact