Kerstfeest en kerstgiften in Malawi

Deze week begint voor de kinderen de kerstvakantie in Malawi. Net als in Nederland komen we met de kinderen en hun families bij elkaar om kerstfeest te vieren. Iedere familie kreeg een kerstgift mee voor thuis. Zodat er in de kerstvakantie voedsel in hun huisje of hutje is. Én het Nieuwe Testament in het Chichewa, hun eigen taal. We kijken mee met veldwerker Bart die de kerstbijeenkomst bijwoonde op het kinderzorgcentrum in Mulinga. 

 Tijdens de kerstbijeenkomsten mochten de kinderen, hun families en dorpshoofden het kerstevangelie horen. Dominee Kondwani stond stil bij Jesaja 9:6 en Lukas 2. Daarna zeiden de kinderen Bijbelteksten op en zongen kerstliederen. Vervolgens kreeg iedereen rijst met kip, een luxe maaltijd voor de Malawiërs. Daarna mocht iedere familie een kerstgift komen ophalen. Ze kregen een tasje met daarin ufa (maismeel), sojastukjes (vleesvervanger), kookolie, zout en een Bijbel. Wat is het mooi om te zien hoe welkom deze giften zijn.   

De kinderen die in een van onze weeshuisjes verblijven, ontvingen een rugzak met onder andere viltstiften, een kleurboek en het boekje ‘Mary Jones en haar Bijbel’. Deze kinderen blijven in de kerstvakantie op het kinderzorgcentrum waar een Malawische vrouw als een moeder voor hen zorgt.   

In de afgelopen tijd ontvingen we veel bijdragen voor de kerstgiften, hartelijk bedankt daarvoor.

2
3
4
5
6
7
8
9
1
10
11
12
13
TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact