Orkaan Ana treft Zuid-Malawi

25 januari 2022

Gister en vandaag raasde orkaan Ana over het zuiden van Malawi. Enkele gebieden zijn zwaar getroffen, in andere gebieden lijkt de schade mee te vallen. Om een realistisch beeld te krijgen van hoe de situatie in deze gebieden is, zal het water eerst moeten zakken. We mogen dankbaar zijn dat op dit moment de regen grotendeels is gestopt. We wachten nu tot het water zakt. Ondertussen bereiden we ons voor op de aankomende dagen. Morgen zal Timotheos beslissen wat voor hulp nodig is in welke gebieden. Bidt u met ons mee voor de mensen in Malawi?

Algemeen directeur Gert Oomen laat weten: "Van twee van onze kinderzorgcentra in het zuiden hoorden we dat er enkele huizen in de omgeving zijn ingestort. Eén kind raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Verder lijkt het erop dat de schade erg verschilt per gebied. Hopelijk staan de rivieren morgen iets lager, zodat mensen zich beter kunnen verplaatsen om te zien hoe de situatie in de dorpen is."

In minder dan twee dagen tijd viel er op sommige plekken meer dan 350 mm regen. De weg van Blantyre (locatie kantoor Timotheos) naar Chikwawa is onbegaanbaar, doordat de rivier overstroomd is. Drie van onze zes kinderzorgcentra zijn op dit moment nog niet bereikbaar.

In gedachten zijn we bij de Malawiërs in de getroffen dorpen. Zodra er meer bekend is, geven we u een update middels dit bericht. Dankuwel voor uw betrokkenheid en gebed tot nu toe. 

Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda

Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754

Aanmelden voor nieuwsbrief

Contact voorlichting

Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723

Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847

Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817

Aanmelden
Contact

Help mee!

Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos

Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring