Timotheos verbindt zich aan David Livingstone school in Malawi

De stichting Timotheos neemt met ingang van deze maand de leiding van de Malawiaanse voortgezet onderwijsschool ‘David Livingstone Christian Academy’ over. Dit meldt de Stichting in een nieuwsbrief aan haar donateurs.

De school werd in 2019 opgericht door ds. Van der Bas en ondergebracht in een stichting. De school heeft op dit moment 170 leerlingen en kan doorgroeien naar 350 leerlingen. Zowel stichting Timotheos als stichting Stephanos hebben jongeren uit hun sponsorprogramma ondergebracht op deze school.

Ds. Van der Bas wilde de school graag ‘in goede handen’ achterlaten toen hij afgelopen december terugkeerde naar Nederland. Hij zocht hiervoor contact met de stichting Timotheos.

De HHK heeft zich (via de Generale Diaconale Commissie en Commissie Zending) bereid om voor een aantal jaar bij te dragen aan de kosten. De overige middelen die benodigd zijn, probeert stichting Timotheos zelf te verwerven.

Op vrijdag 3 februari is de school ceremonieel overgedragen aan de stichting Timotheos.

De David Livingstone school is uniek omdat het de enige VO-school in Malawi op reformatorische grondslag is. De school is opgericht om kwetsbare en kansarme jongeren kwalitatief goed en Bijbels onderwijs te geven.

De stichting Timotheos is sinds 2011 actief in Malawi en houdt zich bezig met zorg, onderwijs en evangelisatie voor weeskinderen en kansarme kinderen in het zuiden van het land.

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring