Training weeshuismoeders

Begin maart was er een training voor de weeshuismoeders en matrons van Timotheos. Een leerzame dag, waarop hard werd gewerkt door onze Malawische collega’s. Tijdens zo’n training komen Onderwijs, Evangelisatie en Zorg samen! Bekijk de foto’s van deze dag en zie hoe het er op zo’n trainingsdag aan toe gaat.

Deelnemers
Drie keer per jaar wordt er een training georganiseerd voor de weeshuismoeders (verantwoordelijk voor de kinderen die in de weeshuisjes wonen) en de matrons (verantwoordelijk voor de zorg op de kinderzorgcentra). De matron van onze voortgezet onderwijsschool, de David Livingstone School (DLCA), sluit ook aan bij de training. Ook voor haar zijn veel onderwerpen interessant, omdat de scholieren van de DLCA 24 uur per dag en 7 dagen per week bij de school verblijven. 

Zindelijkheidstraining en Bijbels onderwijs
Tijdens deze “fosterhome-training” kwamen allerlei onderwerpen aan bod, van zindelijkheidstraining tot Bijbelse opvoeding. En van een workshop vrijetijdsbesteding met de kinderen, waarbij druk werd geknutseld, tot een meditatie van ds. Jere. Gods Woord ging deze dag open bij Deuteronomium 6:7. “En gij zult ze uw kinderen inscherpen, en daarvan spreken, als gij in uw huis zit, en als gij op den weg gaat, en als gij nederligt, en als gij opstaat.”

Waardevol
Wat is het mooi en waardevol om met elkaar het beste te zoeken voor de kinderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd! En er alles aan te doen om de (wees)kinderen uit ons sponsorprogramma vaste grond onder de voeten te geven. Er voor de kinderen te zijn, hen te onderwijzen in de dingen van de tijd, maar bovenal voor de eeuwigheid.

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact