IMG 20240501 081456

Wij een school, zij een school

Jubileumactie Van Lodenstein College


In hun jubileumjaar voert het Van Lodenstein College (VLC) actie voor onze reformatorische middelbare school, de David Livingstone Christian Academy (DLCA). Na lang voorbereiden, was het zover. Tien leerlingen van het VLC vertrokken samen met een docent en zijn vrouw naar Malawi om de school te bezoeken. Ook ds. Van der Bas en zijn vrouw sloten aan. Na de reis zijn de leerlingen op school en in hun omgeving aan de slag gegaan als ambassadeurs voor de DLCA. Zichtbaar onder de indruk doen ze hun verhaal. 

IMG 20240428 100527831

Leerling Renske van Beek (15 jaar):

“Wat een verschil hebben we ervaren tussen Nederland en Malawi. Tijdens het evaluatiegesprek zei een vriend: “We kunnen sneller over de overeenkomsten praten, dan over de verschillen. De overeenkomst is dat er leerlingen zijn en docenten, de rest is verschil.” Zelfs de bordenwisser werd gedeeld door twee klassen van elk ongeveer 40 leerlingen. Ook slapen veel van deze jongeren in een gebouw bij de school waar ze met zijn twaalven in een klein kamertje verblijven. Soms tientallen kilometers van hun familie en vrienden vandaan. Dan mogen wij dankbaar zijn voor onze mooie scholen, waar je voldoende ruimte hebt in een klas en je je bankje niet hoeft te delen met iemand anders. 

Misschien zijn deze jongeren wel gelukkiger dan wij. Zo dankbaar en tevreden als dat ze zijn met kleine dingen, zoals samen zingen of een balspel spelen. Veel jongeren in Malawi, vooral weeskinderen, die niet opgenomen (kunnen) worden in zulke projecten, hebben geen kansen. Daarom is het belangrijk dat we geld inzamelen voor deze school! Om meer kansarme jongeren toch een kans te geven om straks een beetje normaal te kunnen functioneren in de maatschappij. Iedereen kan meehelpen! Als u € 5 doneert, dan staat dat in Malawi al gelijk aan twee dagen loon. Dus waarom zouden wij niet een paar euro overmaken als dat al zo'n groot verschil kan maken? Voel u niet bezwaard en steun deze school!” 

IMG 20240427 135730323 HDR

Docent H. van den Brink:

“De armoede in Malawi is met geen pen te beschrijven. Zeker voor weeskinderen is de toekomst erg onzeker. Wat een verademing is het dan om te zien dat op de DLCA christelijk onderwijs geboden wordt en kinderen kansen krijgen. Elke dag ontvangen ze voedsel en Bijbels onderwijs. Ook al is er nog niet voldoende lesmateriaal, de basis is er. Met uw steun kan de situatie van steeds meer jongeren in dit bijna armste land ter wereld toch enigszins verbeteren. We bidden dat de activiteiten van deze kleine groep ambassadeurs, die gezien hebben hoe groot de nood in Malawi is en hoe groot onze welvaart in Nederland is, niet zonder grote financiële steun zal blijven en vele harten aangestoken worden om te geven.” 

Wilt u de jubileumactie van het VLC voor de DLCA steunen?
Ga dan naar: 

https://50jaar.vanlodenstein.nl/steun-ons-jubileum/  

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact