Noodhulp Orkaan Ana

Het laatste nieuws

Malawi is deze week getroffen door extreme regenval (300 mm in 24 uur) vanwege orkaan Ana. Enorme overstromingen hebben ervoor gezorgd dat duizenden mensen dakloos raakten. Bezittingen zijn kwijtgeraakt en oogsten zijn verloren gegaan. Samen met Stichting Stephanos biedt Timotheos steun aan de getroffen Malawiërs in deze nood. Vanuit Nederland starten de stichtingen een gezamenlijke fondswervingsactie. Uw gebed en financiële hulp is hard nodig.

Update noodhulp in Malawi!

6 maart 2023

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat het zuiden van Malawi te maken kreeg met cycloon Ana en hevige overstromingen. We hebben u hierover in de afgelopen magazines regelmatig geïnformeerd. De laatste fase van de noodhulpactie bestaat uit de heropbouw van de huizen.

Fase wederopbouw van start

31 oktober 2022

De fase 'wederopbouw' van het noodhulpprogramma na cycloon Ana is inmiddels gestart. Deze derde fase van het programma bestaat uit twee onderdelen.

Terugblik noodhulp: bekijk het verhaal!

2 september 2022

In deze video maken we een stap terug in de tijd. Wat gebeurde er precies nadat cycloon Ana onze Malawiërs trof? Bekijk hier het verhaal van de getroffen Malawiërs. De beelden geven zeer indrukwekkend weer hoe groot de impact van de cycloon was (en is) in hun leven. Maar ook de enorme dankbaarheid bij het ontvangen van de hulpgoederen!

Laatste fase van noodhulp: Wederopbouw

2 september 2022

De noodhulp in Zuid-Malawi na de cycloon Ana bevindt zich in de derde en laatste fase: de wederopbouw van de huizen. Deel 1 van de noodhulp betrof het uitdelen van voedsel en Bijbels. Deel 2 bestond het verstrekken van zaden om opnieuw te zaaien

Noodhulpactie update: Schrijnend

15 februari 2022

Een verslag van vrijwilliger Kees Verwoerd, die vanuit Nederland overgevlogen is om de schade te taxeren bij de getroffen families uit het sponsorprogramma.

Noodhulpactie update: Verwondering

7 februari 2022

Een groot aantal getroffen gezinnen is voorzien van voedsel. De komende maand wordt er gekeken of er nog wat gezaaid kan worden zodat gezinnen dit seizoen toch kunnen oogsten. Mogen we blijven rekenen op uw bijdrage en gebed?

Noodhulpactie Malawi - helpt u mee?

28 januari 2022

Samen met Stichting Stéphanos biedt Timotheos steun aan de getroffen Malawiërs in deze nood. Vanuit Nederland starten de stichtingen een gezamenlijke fondswervingsactie. Uw gebed en financiële hulp zijn hard nodig.

Stéphanos en Timotheos slaan handen ineen voor noodhulp Malawi

26 januari 2022

Twee provincies onder de bergen, Chikwawa en Nsanje, zijn zeer ernstig getroffen. Een groot gedeelte is overstroomd, honderden mensen raakten dakloos. Het eten op de markt is uitverkocht, supermarkten raken leeg. De wegen zijn op veel plaatsen kapot. 

Orkaan Ana treft Zuid-Malawi

25 januari 2022

Gister en vandaag raasde orkaan Ana over het zuiden van Malawi. Enkele gebieden zijn zwaar getroffen, in andere gebieden lijkt de schade mee te vallen. We mogen dankbaar zijn dat op dit moment de regen grotendeels is gestopt. Bidt u met ons mee voor de mensen in Malawi?


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 
t.n.v. Stichting Timotheos 
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.D. Duerink-Folmer
p/a Wolweg 146
3776 LS Stroe
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda

Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754

Aanmelden voor nieuwsbrief

Contact voorlichting

Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723

Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847

Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817

Aanmelden
Contact

Help mee!

Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos

Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring