Bart Lodder

Sinds april 2021 woon en werk ik als veldwerker in Malawi. De jaren daarvoor was ik al vanuit Nederland werkzaam voor Timotheos. Nu in Malawi ben ik verantwoordelijk voor de projecten die Timotheos uitvoert.

Al vanaf jonge leeftijd voelde ik me getrokken tot het zendings- en ontwikkelingswerk. Opgegroeid in een hecht (ondernemers)gezin, bestaand uit beide ouders, één broer en twee broertjes, volgde ik na de middelbare school eerst de HBO-studie Bestuurskunde. Vrijwel direct na afronding van mijn studie ben ik naar Malawi gegaan om vrijwilligerswerk te doen voor Timotheos. Van oktober 2017 tot en met december 2018 deed ik onderzoek naar de noodzaak, alsook de haalbaarheid, om als Timotheos een eigen voortgezet onderwijs school te realiseren. Tijdens deze periode heb ik ook verschillende nevenwerkzaamheden gedaan en veel geleerd en gezien van het werk van Timotheos in Malawi. 

Vanaf januari 2019 ben ik in dienst gekomen als fondsenwerver en voorlichter voor Timotheos in Nederland. Eind 2020 vertrok ik naar Malawi om hulp te bieden, naar aanleiding van de toentertijd ontstane situatie. Het was de bedoeling om voor twee maanden hulp te bieden. Twee maanden werden er uiteindelijk vier. Na vier maanden heeft het bestuur gevraagd of ik in Malawi wilde blijven werken in de functie van programmamanager. Als programmamanager ben ik verantwoordelijk voor de projecten die Timotheos in Malawi uitvoert. Daarnaast maak ik, samen met twee Malawische collega’s, deel uit van het managementteam dat onder leiding staat van Gerrit Oomen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de algehele aansturing in Malawi.

Timotheos is een mooie organisatie. Samen met tientallen Malawiërs, Gerrit Oomen, Bep Klok en Thera Verdouw houden wij ons dagelijks bezig met het bieden van een hoopvolle toekomst aan honderden kinderen en jongeren. Dat is onze verantwoordelijkheid op de plek waar de Heere ons stelt. Tegelijkertijd moet ons gebed zijn dat al die kinderen en jongeren hun handen niet uitstrekken naar mensen die proberen hun tijdelijke (schrijnende) leven te verlichten, maar hun handen uitstrekken tot God (Ps. 68:32). Dan is het écht: ‘Van schrijnende (geestelijke) armoede naar een Hoopvol bestaan!’

Als u contact wilt opnemen kan dat via e-mail: bartlodder@timotheos.nl.

Hartelijke groet vanuit Malawi,
Bart Lodder


 

blog


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 
t.n.v. Stichting Timotheos 
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.D. Duerink-Folmer
p/a Wolweg 146
3776 LS Stroe
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda

Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754

Aanmelden voor nieuwsbrief

Contact voorlichting

Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723

Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847

Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817

Aanmelden
Contact

Help mee!

Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos

Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring