1. In de klas leren rekenen met steentjes

In de klas leren rekenen met steentjes

Justin

Justin is een jongen van ongeveer 8 jaar oud. We weten dat hij is geboren in 2016, maar zijn precieze geboortedatum is niet bekend. Hij woont samen met zijn zus, twee neefjes en een nichtje bij zijn oude grootmoeder van 85 jaar. Zijn beide ouders zijn overleden.

Ze wonen in een huisje van gebakken kleistenen met een dak van gras erop. Dat is een teken dat ze arm zijn. Een grasdak beschermt niet genoeg tegen de regen. In het regenseizoen lekt het vaak als er een flinke regenbui valt. Dat maakt alles koud en vochtig in huis, wat regelmatig ziektes veroorzaakt.

Verder hebben ze een tuintje waarin ze o.a. mais verbouwen. Dat is in Malawi een eerste levensbehoefte. Ook hebben ze drie fruitbomen. De oogst is echter niet genoeg om van te kunnen leven. Daarom probeert grootmoeder door daglonerswerk te doen aan geld te komen om eten te kunnen kopen. Ze hebben geen dieren. Dat is ook een teken dat ze arm zijn. Als het even kan, houdt een familie een paar kippen.

2. Justin doet goed zijn best!

Justin doet goed zijn best!

3. Justin mag het antwoord op het bord schrijven

Het antwoord op het bord schrijven

4. Pauze... in de rij voor een maaltijd

Pauze... in de rij voor een maaltijd

5. Heerlijk!

Heerlijk!

Justin is samen met zijn zus in 2022 opgenomen in het sponsorprogramma. Hij is gestart op de kleuterschool van Mulinga. Inmiddels zit hij in klas 2.

Justin heeft een Nederlandse sponsor die € 20,- per maand betaalt. Van dit geld krijgt Justin (Bijbels) onderwijs, 6 dagen per week een maaltijd, indien nodig medische hulp en extra voeding. Ook krijgt hij enkele sets kleding, een mat om op te slapen en een muskietennet.

De algemene kosten zoals onderhoud van de gebouwen, kosten van leermiddelen en salarissen van de leerkrachten worden betaald uit het basisonderwijsfonds (voor de basisscholen) en uit het vervolgonderwijsfonds (voor het voortgezet onderwijs en de vervolgopleidingen).

6. Na het eten bijbelonderwijs door de dominee

Na het eten Bijbelonderwijs door dominee

7. Handen wassen

Handen wassen

8. Voetballen met zijn vriendjes

Voetballen met zijn vriendjes

9. Genieten!

Genieten!

In Mulinga komen dagelijks ongeveer 225 kinderen naar school die een sponsor hebben in Nederland. Deze kinderen komen uit de allerarmste gezinnen. In het juni nummer van ons magazine vertellen we hoe de intakes van de sponsorkinderen in zijn werk gaat. Wilt u ons magazine ook gratis ontvangen? Stuur een mailtje met uw naam, adresgegevens en e-mailadres naar secretariaat@timotheos.nl. Wilt u sponsor worden? Klik hier om een kind te sponsoren of hier om sponsor te worden van het basis- of vervolgonderwijsfonds.

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact