Contact met mijn sponsorkind

Kinderen zijn altijd ontzettend blij om post van u te ontvangen. In totaal hebben ruim 1.200 kinderen en jongeren in Malawi via Timotheos een Nederlandse sponsor. Het gaat om (wees)kinderen op de basisschool, maar ook om scholieren in het voortgezet onderwijs en studenten in het hoger of beroepsonderwijs. We krijgen van u regelmatig vragen over het contact met uw sponsorkind. Daarom hierbij een aantal antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe stuur ik de post op? 

U kunt de post in A5-envelop voorzien van Nederlandse postzegel(s) en het nummer en de naam van uw sponsorkind opsturen naar de sponsoradministratie in Nederland. Zij zorgen dat uw post via veldwerkers, bestuursleden of vrijwilligers in Malawi komt. Wilt u de post als volgt naar onderstaand adres sturen?

  • Sponsorpost Timotheos
    Postbus 201
    3770 AE Barneveld
  • Vermeld s.v.p. linksboven op de envelop: Kindnummer - Naam kind - taal: NL/ Engels

Hoe vaak kan ik het beste post sturen?

De kinderen en jongeren in Malawi vinden het ontzettend leuk om iets van hun sponsor te horen, dit betekent veel voor hen. Post sturen is niet verplicht, maar we willen het u wel van harte aanbevelen!  Als u een keer per jaar iets stuurt, is dat genoeg. Zo zorgen we er samen voor dat niet het ene kind heel veel post krijgt en het andere kind heel weinig.

Wat kan ik opsturen? En kan ik ook een cadeautje meesturen?

Een kaart, brief of mooie foto (tip: lamineer de foto dan blijft deze langer mooi) is voor de kinderen al van grote waarde. Ook een kleurplaat of tekening wordt altijd erg gewaardeerd. Het hoeft niet groot te zijn. Qua afmeting is het fijn als dit maximaal A5-formaat (= helft van A4) en qua gewicht maximaal 100 gram is. We willen u vragen geen cadeautjes mee te sturen, omdat dit jaloezie kan opwekken bij de kinderen onderling.  

In welke taal schrijf ik de post? 

Bij voorkeur in het Engels. U kunt ook Google Translate gebruiken om de tekst van Nederlands naar Engels te vertalen. Als u liever de post in het Nederlands schrijft, mag dat ook. Vrijwilligers vertalen het dan voor u, voordat het in Malawi uitgedeeld wordt. Vermeld s.v.p. linksboven op de envelop of de post in het Nederlands of in het Engels is. Dan weten we of de envelop geopend moet worden om te vertalen. 

Waar kan ik over schrijven? 

U hoeft geen lange teksten te schrijven. Een paar zinnen is al genoeg. Of alleen een foto met een paar regels erbij. U kunt schrijven over uw gezin of familie (met leeftijden), uw beroep, opleiding, schoolvakken, het weer in Nederland, de natuur, eventuele huisdieren etc. Voorkom schrijven over zaken die grote luxe oproepen voor de kinderen in Malawi zoals uw huis, kleding, sieraden, lekker eten of auto’s. Het is aan te bevelen om niet te veel vragen aan de kinderen te stellen omdat zij niet in de gelegenheid zijn om die te beantwoorden. Wel kunt u uw sponsorkind aanmoedigen om goed zijn/haar best te doen op school en kunt u hem of haar Gods zegen toewensen. Kinderen in Malawi vieren over het algemeen niet hun verjaardag. Veel kinderen weten niet eens wanneer ze jarig zijn. Een verjaardagskaart is dus niet zo zinvol.

Hoe lang duurt het voor mijn sponsorkind de post ontvangt?

Meestal duurt het enkele maanden voordat uw post in Malawi aankomt. Dit komt omdat we afhankelijk zijn van de mensen die naar Malawi reizen en de post in Malawi weer verder vervoerd en vervolgens uitgedeeld moet worden. De kinderen en jongeren wonen namelijk verspreid over heel Zuid-Malawi.

Ik heb regelmatig iets geschreven, maar ik krijg nooit een reactie terug. Klopt dat?

Ja, dat kan kloppen. Kinderen hebben zelf niet de mogelijkheid om een brief terug te sturen. Een keer per jaar maken de jonge kinderen een kleurplaat voor hun sponsor en schrijven de oudere kinderen en jongeren een brief. Dat wordt gezamenlijk met de hele klas georganiseerd. Op dat moment hebben de kinderen de brief of foto van hun sponsor meestal niet bij de hand. Je ziet over het algemeen dat de briefjes die ze schrijven redelijk standaard zijn en veel op elkaar lijken. Dat heeft niet zozeer met gemakzucht te maken, als wel met het feit dat het voor de kinderen lastig is om zelf iets te bedenken waarover ze kunnen schrijven. Dit kan overigens per kind verschillen.

Heeft u een andere vraag over sponsorpost?

Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring