Nieuwsberichten

Lees hier de nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen in Malawi en Nederland.

Thema artikel Vaste grond 1 (liggend plaatsen op pagina 1)

Vaste grond onder je voeten

8 december 2023

Hoe Timotheos kansarme (wees)kinderen en -jongeren helpt naar een zelfstandig bestaan, te midden van de weerbarstige realiteit in Malawi.

13

Een passende begroting voor 2024

1 december 2023

In de achterliggende maanden waren we erg druk om met een goede begroting voor D.V. 2024 te komen. We denken in die periode na over wat we hopen te gaan doen. De inflatie is opnieuw weer heel hoog.  

5

Ontwikkelingen op de David Livingstone school

1 december 2023

In de vorige blog schreef ik al iets over de (bouw)activiteiten op de David Livingstone school. In dit artikel een verdere update over de ontwikkelingen.

Foto bij 10

Gezondheid en zorg

1 december 2023

‘En, is het gelukt met de gezondheidscontrole? Zijn er nog bijzonderheden?’ Deze vragen heb ik de afgelopen tijd gesteld aan de matrons van onze kinderzorgcentra. Het was namelijk weer tijd voor gezondheidscontrole. Twee keer per jaar zorgt de matron ervoor dat alle kinderen worden gemeten en gewogen. Een hele klus!

Foto bij 12

Hoop op God

1 december 2023

In juli en augustus hebben we weer een training gedaan voor de leerkrachten van onze basisscholen. Het was een tweedaagse training, waarvan we één dag besteedden aan Bijbelonderwijs. We rustten de leerkrachten toe, zodat ze de Bijbelse boodschap aan de kinderen kunnen overbrengen in de Bijbellessen.  

LEGO (Presentatie)

Lego kopen en op die manier het werk in Malawi steunen?

9 oktober 2023

Lego kopen en op die manier het werk in Malawi steunen?  
of heeft u nog lego liggen wat niet meer wordt gebruikt? 
Lever het in en steun het werk in Malawi!

DSCF9720 (Groot)

Terugblik: Viswedstrijd Staphorst

7 oktober 2023

Zaterdag 30 september 2023 jl. organiseerde werkgroep Timotheos Staphorst een viswedstrijd voor de jeugd. Langs de waterkant werd er door 48 vissers gestreden voor de eerste plaats.

Foto bij 2   H

Dag uit het kinderleven

1 september 2023

In de vorige blog schreef ik al iets over de (bouw)activiteiten op de David Livingstone school. In dit artikel een verdere update over de ontwikkelingen.

Foto bij 5   C

Opnieuw cycloon in deel van Malawi

1 mei 2023

Terwijl Malawi nog herstellende was van cycloon Ana vorig jaar, trok begin maart dit jaar cycloon Freddy over Zuid-Malawi. Met zware overstromingen en modderstromen tot gevolg. Meer dan 600 mensen kwamen om en een spoor van vernieling bleef achter: huizen, bruggen en wegen beschadigden of zijn weggevaagd. In dit artikel vertellen we wat dit betekent voor Timotheos in Malawi.

Foto bij 3   C

Een groeiende basisschool in Mulinga

1 mei 2023

Vandaag nemen we een kijkje op de basisschool van ons kinderzorgcentrum in Mulinga. Het gebied ligt afgelegen en de mensen zijn erg arm. Onderweg rijden we vrijwel alleen maar over zandwegen en onze landcruiser past maar net over de smalle bruggetjes die we passeren. Op de oevers van de rivier doen vrouwen de was. Het laatste stuk wordt de weg zo smal, dat het bijna geen weg meer lijkt. En dan zien we de rode daken van ons kinderzorgcentrum tevoorschijn komen. We zijn er!

Foto bij 4

Leidinggeven aan de DLCA

1 mei 2023

In februari jl. hebben we de voortgezet onderwijsschool ‘David Livingstone Christian Academy’ (DLCA) overgenomen van de stichting van dominee Van der Bas. We zijn hier erg blij mee. We zien dit echt als een volgende stap die past bij onze missie om kansarme jongeren te helpen naar een zelfstandig bestaan en hen te vertellen uit Gods Woord. In deze blog een terug- en vooruitblik.

Foto bij 1

Cultuurverschillen

1 mei 2023

In het magazine van maart 2023 las u in het artikel van Bep Klok iets over de duistere machten van bijgeloof en angst voor magische krachten. Hierover wil ik deze keer ook wat schrijven.

Foto bij 9

Zorgen en hoop

1 maart 2023

Het regenseizoen is weer aangebroken in Malawi. Alles is prachtig groen! Overal waar je komt, zie je de gewassen op het land staan. Het gaat goed met de regen; tot nu toe valt er niet teveel en ook niet te weinig. Een zegen! Eén ding valt dit jaar op…

Foto bij 7

Een maaltijd voor de bejaarden

1 december 2022

Sind begin oktober zijn we weer begonnen met de ‘agogo feeding’ (maaltijd voor bejaarden). Zo’n 200-250 agogo’s komen drie keer in de week naar het kinderzorgcentrum voor een warme maaltijd. Daarnaast wordt Gods Woord aan hen voorgelezen en uitgelegd door onze pastorale werkers. Eén keer in de maand krijgen ze een zak van 25 kg. maismeel mee naar huis.

Foto bij 0

Noodhulp: huizenbouw

1 december 2022

Eindelijk komt er beweging in het laatste gedeelte van de noodhulp. Naast het ‘agogo feeding’ progamma, waar u elders in dit blad ook iets over kunt lezen, komt de herbouw van huizen nu in beeld

Foto bij 8

We hebben bidders nodig!

1 maart 2023

James Frazer was een zendeling in China in het begin van de 20e eeuw. Hij werkte daar helemaal alleen tussen de Lisu bevolking die gevangen zaten in de duivelse machten. Er ontstonden kleine christengemeenten, maar elke keer vielen de mensen toch weer terug in de verering van de demonen.

Vrouw2

Vrouwencursus "Bijbels opvoeden"

1 september 2023

In april zijn we op ons kinderzorgcentrum in Mbulumbuzi gestart met een vrouwencursus ‘Bijbels opvoeden’. De cursus bestaat uit tien middagen met elk een eigen thema en wordt georganiseerd door onze veldwerker Bep samen met dominee Jere en het Malawische echtpaar Nyangulu. Graag geven we u een impressie van deze waardevolle cursus. 

Foto bij 6

Tegen de stroom in

1 december 2022

Twee jaar geleden vertelde een docent uit het voortgezet onderwijs mij dat veel scholieren, die financieel worden ondersteund door een organisatie, niet serieus zijn op school. Dit wordt versterkt doordat de ouders/verzorgers de scholieren geen aandacht geven, hen niet stimuleren, vanwege het feit dat zij de kosten niet zelf betalen. Het resultaat is dat veel van deze scholieren ‘een loopje nemen’ met school.

Timotheos verbindt zich aan David Livingstone school in Malawi

3 februari 2023

De stichting Timotheos neemt met ingang van deze maand de leiding van de Malawiaanse voortgezet onderwijsschool ‘David Livingstone Christian Academy’ over. Dit meldt de Stichting in een nieuwsbrief aan haar donateurs. Op vrijdag 3 februari is de school ceremonieel overgedragen aan de stichting Timotheos.

Familiedagen 2022

12 november 2022

En weer vonden de emmers gretig aftrek in onze stand, was er ruimte voor mooie gesprekjes en werd er voor diverse adoptiekinderen een sponsor gevonden. Met de emmeractie werd ruim € 6000,- opgehaald. Dank aan de leveranciers Chateau Briand en Landwaart Culinair, maar ook aan een ieder die hieraan bijgedragen heeft!

Fase wederopbouw van start

31 oktober 2022

De fase 'wederopbouw' van het noodhulpprogramma na cycloon Ana is inmiddels gestart. Deze derde fase van het programma bestaat uit twee onderdelen.

Start nieuwe schooljaar

28 oktober 2022

Vol enthousiasme begonnen de kinderen (na een vakantie van vier weken) op 10 oktober aan het nieuwe schooljaar. Ondertussen heeft het onderwijsteam in Malawi tijdens de vakantie niet stilgezeten. Wij praten u vanuit Malawi graag bij over onze bezigheden in de vakantie en alle ontwikkelingen!

Emmeractie Familiedagen Gorinchem

18 oktober 2022

Familiedagen in Gorinchem: eindelijk kunnen ze doorgaan en wij zijn er weer met onze vertrouwde emmeractie! Voor € 10,- vult u een emmer met lekkers en/of praktische artikelen en draagt u bij aan het redden van de levens van kansarme (wees)kinderen en maakt u het broodnodige onderwijs mogelijk. 

Werkgroep Ede: Terugblik zomermarkt & fietstocht

14 oktober 2022

Op zaterdag 20 augustus organiseerde werkgroep Ede-Wekerom / TFC Bep Klok een zomermarkt & fietstocht in Veenendaal / De Klomp. Er mag teruggekeken worden op een geslaagde dag waarbij ca. 250 fietsers aan de fietstocht door het buitengebied van Ede / Veenendaal / Wageningen deelnamen. 


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.D. Duerink-Folmer
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring