Nieuwsberichten

Lees hier de nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen in Malawi en Nederland.

MUCCC home visit 18

Toekomst voor familie Kayende 

1 juli 2024

‘Als er zicht komt op nieuwe grond’. Kent u dat gevoel? Dat na een moeilijke periode er plotseling weer licht gloort aan het einde van de tunnel? Dan is er weer hoop, hoop op toekomst. 

Christina Kooij

Indrukwekkende ondernemersreis

13 juni 2024

In dit gastblog neem ik u mee naar de ondernemersreis die Timotheos afgelopen voorjaar organiseerde.  Een reis die ik nooit zal vergeten en die de noodzaak van het werk van Timotheos nog meer laat zien. 

WNNL1664

Terugblik: fietspuzzeltocht met lentemarkt

4 juni 2024

Ruim 400 deelnemers deden jl. 18 mei mee met de fietspuzzeltocht in Barneveld. Deze tocht was georganiseerd door werkgroep Barneveld van stichting Timotheos. Deelnemers genoten van een prachtige route door de natuur richting de omgeving van Appel. 

16.17. Blog Bep foto met kinderbijbel

Blog Bep: Nieuwe Bijbelleesboekjes in Chichewa

3 juni 2024

“Mama, wilt u voorlezen?” Hoe fijn kan het zijn voor een kind om door papa of mama te worden voorgelezen uit een mooi leesboek. Dat moment kan geen Familystream of voorlees- cd vervangen. Gelukkig kunnen veel kinderen (en ouders) in Nederland daar nog steeds van genieten.

20.21. Foto Interview met een leerkracht

Blog Janneke: Een passende structuur voor Timotheos in Malawi

24 mei 2024

Een mooie, groeiende organisatie, een prachtig team, een nieuwe voortgezet onderwijsschool, overbezette collega’s en niet al te veel structuur. Dat trof ik aan toen ik in januari startte bij Timotheos in Malawi. Een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan. 

IMG 20240427 135730323 HDR

Wij een school, zij een school

21 mei 2024

In hun jubileumjaar voert het Van Lodenstein College actie voor onze reformatorische middelbare school, de David Livingstone Christian Academy. Na lang voorbereiden, was het zover. Tien leerlingen van het VLC vertrokken samen met een docent en zijn vrouw naar Malawi om de school te bezoeken. 

13. Florus Foto 3 repareren dak

Blog Florus: Onderhoud in Mbulumbuzi

20 mei 2024

We nemen jullie mee naar ons kinderzorgcentrum in Mbulumbuzi. Dit is het eerste opgerichte centrum van Timotheos. De gebouwen zijn al wat ouder en er is best wat achterstallig onderhoud. 

20240313 121049

In gesprek met Cecilia

3 mei 2024

Je zou maar voor de keuze staan en moeten besluiten of je een kind wel of niet opneemt in het sponsorprogramma van Timotheos. Op het eerste gezicht lijken alle kinderen even arm en het liefst wil je ze allemaal opnemen in het programma, maar dat kan helaas niet. 

9. Thera 1 counseling fosterhome

Blog Thera: Het werk gaat door

27 april 2024

Alles heeft een bestemde tijd. In het vorige magazine heeft u kunnen lezen dat voor mij de tijd is aangebroken om afscheid te nemen van Timotheos. Ruim vijf jaar mocht ik in Malawi werkzaam zijn. Een onvergetelijke periode. Ik ben dankbaar dat de Heere gaf wat nodig was en het werk van Timotheos doorgaat.

Eerste foto met pre set

Training weeshuismoeders

17 april 2024

Begin maart was er een training voor de weeshuismoeders en matrons van Timotheos. Een leerzame dag, waarop hard werd gewerkt door onze Malawische collega’s. Tijdens zo’n training komen Onderwijs, Evangelisatie en Zorg samen! 

10. Thera optie 1

Blog Thera: Regenseizoen

23 maart 2024

Hoe zal het dit jaar gaan met de regen? Vorig jaar leek het goed te gaan. Tot cycloon Freddy kwam in maart. We hopen en bidden met en voor de Malawiërs dat ze dit jaar wel een goede oogst kunnen binnenhalen.  

8. 9. Foto bij interview Bart 1

Gedragsregels

4 maart 2024

Te laat komen, spijbelen, of kinderen die afhaken van school. Ons team in Malawi heeft er bijna dagelijks mee te maken. Met het team is daarom besloten het beleid en de procedures hierop aan te passen.

14. 15. portret bij blog   Florus Janneke

Blog Florus en Janneke: Start in Malawi

4 februari 2024

Ja, we zijn al vaak in Malawi geweest. En ja, we keken ernaar uit om nu voor langere tijd te gaan. Maar als je er dan daadwerkelijk bent voor een langere periode, voelt het in het begin toch wat onwennig. 

1. cover foto   weduwe Lestina

Blijdschap in het huis van weduwe Lestina

19 januari 2024

‘Als je de grond onder je voeten verliest’, zo luidt het thema van dit magazine. Misschien doet dit u denken aan iets uit uw persoonlijke leven. Wat kan er soms veel verdriet zijn, waardoor het voelt alsof de grond onder je voeten weggaat... 

OOFJ4289

Terugblik: Winterwandeling Barneveld

13 januari 2024

Werkgroep Barneveld van Stichting Timotheos heeft jl. vrijdag 29 december voor de 4e keer een winterwandeling georganiseerd. Deze keer konden wandelaars genieten van een mooie wandelroute in de omgeving van Loofles Kootwijk en het Kootwijkerzand.

12

Kerstfeest en kerstgiften in Malawi

22 december 2023

Deze week begint voor de kinderen de kerstvakantie in Malawi. Net als in Nederland komen we met de kinderen en hun families bij elkaar om kerstfeest te vieren. Iedere familie kreeg een kerstgift mee voor thuis. Zodat er in de kerstvakantie voedsel in hun huisje of hutje is. 

Thema artikel Vaste grond 1 (liggend plaatsen op pagina 1)

Vaste grond onder je voeten

8 december 2023

Hoe Timotheos kansarme (wees)kinderen en -jongeren helpt naar een zelfstandig bestaan, te midden van de weerbarstige realiteit in Malawi.

13

Een passende begroting voor 2024

1 december 2023

In de achterliggende maanden waren we erg druk om met een goede begroting voor D.V. 2024 te komen. We denken in die periode na over wat we hopen te gaan doen. De inflatie is opnieuw weer heel hoog.  

5

Ontwikkelingen op de David Livingstone school

1 december 2023

In de vorige blog schreef ik al iets over de (bouw)activiteiten op de David Livingstone school. In dit artikel een verdere update over de ontwikkelingen.

Foto bij 10

Gezondheid en zorg

1 december 2023

‘En, is het gelukt met de gezondheidscontrole? Zijn er nog bijzonderheden?’ Deze vragen heb ik de afgelopen tijd gesteld aan de matrons van onze kinderzorgcentra. Het was namelijk weer tijd voor gezondheidscontrole. Twee keer per jaar zorgt de matron ervoor dat alle kinderen worden gemeten en gewogen. Een hele klus!

Foto bij 12

Zorgen en hoop

1 december 2023

In juli en augustus hebben we weer een training gedaan voor de leerkrachten van onze basisscholen. Het was een tweedaagse training, waarvan we één dag besteedden aan Bijbelonderwijs. We rustten de leerkrachten toe, zodat ze de Bijbelse boodschap aan de kinderen kunnen overbrengen in de Bijbellessen.  

LEGO (Presentatie)

Lego kopen en op die manier het werk in Malawi steunen?

9 oktober 2023

Lego kopen en op die manier het werk in Malawi steunen?  
of heeft u nog lego liggen wat niet meer wordt gebruikt? 
Lever het in en steun het werk in Malawi!

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring