Nieuwsberichten

Lees hier de nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen in Malawi en Nederland.

Eerste foto met pre set

Training weeshuismoeders

17 april 2024

Begin maart was er een training voor de weeshuismoeders en matrons van Timotheos. Een leerzame dag, waarop hard werd gewerkt door onze Malawische collega’s. Tijdens zo’n training komen Onderwijs, Evangelisatie en Zorg samen! 

10. Thera optie 1

Blog Thera: Regenseizoen

23 maart 2024

Hoe zal het dit jaar gaan met de regen? Vorig jaar leek het goed te gaan. Tot cycloon Freddy kwam in maart. We hopen en bidden met en voor de Malawiërs dat ze dit jaar wel een goede oogst kunnen binnenhalen.  

8. 9. Foto bij interview Bart 1

Gedragsregels

4 maart 2024

Te laat komen, spijbelen, of kinderen die afhaken van school. Ons team in Malawi heeft er bijna dagelijks mee te maken. Met het team is daarom besloten het beleid en de procedures hierop aan te passen.

14. 15. portret bij blog   Florus Janneke

Blog Florus en Janneke: Start in Malawi

4 februari 2024

Ja, we zijn al vaak in Malawi geweest. En ja, we keken ernaar uit om nu voor langere tijd te gaan. Maar als je er dan daadwerkelijk bent voor een langere periode, voelt het in het begin toch wat onwennig. 

1. cover foto   weduwe Lestina

Blijdschap in het huis van weduwe Lestina

19 januari 2024

‘Als je de grond onder je voeten verliest’, zo luidt het thema van dit magazine. Misschien doet dit u denken aan iets uit uw persoonlijke leven. Wat kan er soms veel verdriet zijn, waardoor het voelt alsof de grond onder je voeten weggaat... 

OOFJ4289

Terugblik: Winterwandeling Barneveld

13 januari 2024

Werkgroep Barneveld van Stichting Timotheos heeft jl. vrijdag 29 december voor de 4e keer een winterwandeling georganiseerd. Deze keer konden wandelaars genieten van een mooie wandelroute in de omgeving van Loofles Kootwijk en het Kootwijkerzand.

12

Kerstfeest en kerstgiften in Malawi

22 december 2023

Deze week begint voor de kinderen de kerstvakantie in Malawi. Net als in Nederland komen we met de kinderen en hun families bij elkaar om kerstfeest te vieren. Iedere familie kreeg een kerstgift mee voor thuis. Zodat er in de kerstvakantie voedsel in hun huisje of hutje is. 

Kerstviering Fotoverhaal 10

Helpt u een familie in Malawi de kerstdagen door?

14 december 2023

Ook in Malawi staat de kerstperiode weer voor de deur. De families leven voortdurend in armoede en de voedselprijzen stijgen nog steeds. Graag helpen we hen met een kerstgift deze dagen door. Helpt u ook mee? Met één gift maakt u een hele familie blij! 

Thema artikel Vaste grond 1 (liggend plaatsen op pagina 1)

Vaste grond onder je voeten

8 december 2023

Hoe Timotheos kansarme (wees)kinderen en -jongeren helpt naar een zelfstandig bestaan, te midden van de weerbarstige realiteit in Malawi.

13

Een passende begroting voor 2024

1 december 2023

In de achterliggende maanden waren we erg druk om met een goede begroting voor D.V. 2024 te komen. We denken in die periode na over wat we hopen te gaan doen. De inflatie is opnieuw weer heel hoog.  

5

Ontwikkelingen op de David Livingstone school

1 december 2023

In de vorige blog schreef ik al iets over de (bouw)activiteiten op de David Livingstone school. In dit artikel een verdere update over de ontwikkelingen.

Foto bij 10

Gezondheid en zorg

1 december 2023

‘En, is het gelukt met de gezondheidscontrole? Zijn er nog bijzonderheden?’ Deze vragen heb ik de afgelopen tijd gesteld aan de matrons van onze kinderzorgcentra. Het was namelijk weer tijd voor gezondheidscontrole. Twee keer per jaar zorgt de matron ervoor dat alle kinderen worden gemeten en gewogen. Een hele klus!

Foto bij 12

Zorgen en hoop

1 december 2023

In juli en augustus hebben we weer een training gedaan voor de leerkrachten van onze basisscholen. Het was een tweedaagse training, waarvan we één dag besteedden aan Bijbelonderwijs. We rustten de leerkrachten toe, zodat ze de Bijbelse boodschap aan de kinderen kunnen overbrengen in de Bijbellessen.  

LEGO (Presentatie)

Lego kopen en op die manier het werk in Malawi steunen?

9 oktober 2023

Lego kopen en op die manier het werk in Malawi steunen?  
of heeft u nog lego liggen wat niet meer wordt gebruikt? 
Lever het in en steun het werk in Malawi!

DSCF9720 (Groot)

Terugblik: Viswedstrijd Staphorst

7 oktober 2023

Zaterdag 30 september 2023 jl. organiseerde werkgroep Timotheos Staphorst een viswedstrijd voor de jeugd. Langs de waterkant werd er door 48 vissers gestreden voor de eerste plaats.

Foto bij 2   H

Dag uit het kinderleven

1 september 2023

Hoe zou het zijn om als kind in Malawi op te groeien? Om u daar een beeld van te geven, lopen we een dagje mee met Titamanda. Ze is 14 jaar en zit in klas 7. Haar vader is overleden. Samen met haar moeder, zusje en broertje woont ze in het dorpje Umali. Loopt u met ons mee?

Foto bij 5   C

Opnieuw cycloon in deel van Malawi

1 mei 2023

Terwijl Malawi nog herstellende was van cycloon Ana vorig jaar, trok begin maart dit jaar cycloon Freddy over Zuid-Malawi. Met zware overstromingen en modderstromen tot gevolg. Meer dan 600 mensen kwamen om en een spoor van vernieling bleef achter: huizen, bruggen en wegen beschadigden of zijn weggevaagd. In dit artikel vertellen we wat dit betekent voor Timotheos in Malawi.

Foto bij 3   C

Een groeiende basisschool in Mulinga

1 mei 2023

Vandaag nemen we een kijkje op de basisschool van ons kinderzorgcentrum in Mulinga. Het gebied ligt afgelegen en de mensen zijn erg arm. Onderweg rijden we vrijwel alleen maar over zandwegen en onze landcruiser past maar net over de smalle bruggetjes die we passeren. Op de oevers van de rivier doen vrouwen de was. Het laatste stuk wordt de weg zo smal, dat het bijna geen weg meer lijkt. En dan zien we de rode daken van ons kinderzorgcentrum tevoorschijn komen. We zijn er!

Foto bij 4

Leidinggeven aan de DLCA

1 mei 2023

In februari jl. hebben we de voortgezet onderwijsschool ‘David Livingstone Christian Academy’ (DLCA) overgenomen van de stichting van dominee Van der Bas. We zijn hier erg blij mee. We zien dit echt als een volgende stap die past bij onze missie om kansarme jongeren te helpen naar een zelfstandig bestaan en hen te vertellen uit Gods Woord. In deze blog een terug- en vooruitblik.

Foto bij 1

Cultuurverschillen

1 mei 2023

In het magazine van maart 2023 las u in het artikel van Bep Klok iets over de duistere machten van bijgeloof en angst voor magische krachten. Hierover wil ik deze keer ook wat schrijven.

Foto bij 9

Zorgen en hoop

1 maart 2023

Het regenseizoen is weer aangebroken in Malawi. Alles is prachtig groen! Overal waar je komt, zie je de gewassen op het land staan. Het gaat goed met de regen; tot nu toe valt er niet teveel en ook niet te weinig. Een zegen! Eén ding valt dit jaar op…

Foto bij 7

Een maaltijd voor de bejaarden

1 december 2022

Sind begin oktober zijn we weer begonnen met de ‘agogo feeding’ (maaltijd voor bejaarden). Zo’n 200-250 agogo’s komen drie keer in de week naar het kinderzorgcentrum voor een warme maaltijd. Daarnaast wordt Gods Woord aan hen voorgelezen en uitgelegd door onze pastorale werkers. Eén keer in de maand krijgen ze een zak van 25 kg. maismeel mee naar huis.

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring