Lees hier de nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen in Malawi en Nederland.

1 Fietstocht Bveld 2023

Veel belangstelling fietspuzzeltocht Barneveld

3 juni 2023

Ongeveer 400 mensen deden mee aan de fietspuzzeltocht van Timotheos vanuit Barneveld op zaterdag 20 mei na Hemelvaartsdag. Ook de lentemarkt bij het start- en eindpunt werd druk bezocht. Deze dag heeft ruim 16.000 euro opgeleverd. Een heel mooi bedrag waar we veel kinderen in Malawi mee kunnen helpen. We willen alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers heel hartelijk bedanken!

Kerstbijeenkomst 2

Blog Thera: In Nederland

29 april 2023

Het is alweer een poos geleden dat u wat van mij hebt gehoord. Normaal gesproken ontvangt u eens per twee maanden een nieuwsbrief met daarin ook mijn blog. 

Tompouces 988x661

Werkgroep Alblasserdam: Tompoucen bestellen

21 april 2023

Als werkgroep in Alblasserdam voor de Stichting Timotheos verkopen we op Koningsdag tompoucen. Op donderdag 27 april zullen we in Alblasserdam en omgeving tompoucen verkopen voor het werk van de stichting Timotheos in Malawi. 

Update 24-3: cycloon Freddy in Malawi

24 maart 2023

Cycloon Freddy raast al uitzonderlijk lang over zuidelijk Afrika en veroorzaakt veel schade in Malawi, Mozambique en Madagaskar. Inmiddels is de regenval sterk verminderd en lijkt de wind steeds verder af te zwakken in Zuid-Malawi. 

Update noodhulp in Malawi!

6 maart 2023

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat het zuiden van Malawi te maken kreeg met cycloon Ana en hevige overstromingen. We hebben u hierover in de afgelopen magazines regelmatig geïnformeerd. De laatste fase van de noodhulpactie bestaat uit de heropbouw van de huizen.

Timotheos verbindt zich aan David Livingstone school in Malawi

3 februari 2023

De stichting Timotheos neemt met ingang van deze maand de leiding van de Malawiaanse voortgezet onderwijsschool ‘David Livingstone Christian Academy’ over. Dit meldt de Stichting in een nieuwsbrief aan haar donateurs. Op vrijdag 3 februari is de school ceremonieel overgedragen aan de stichting Timotheos.

Vacature: Leden voor de Raad van Toezicht (m/v)

2 februari 2023

De interkerkelijke Stichting Timotheos werft fondsen voor de uitvoering van het werk van Timotheos Foundation (TFM) in Malawi. TFM helpt (wees)kinderen in Malawi door zorg, onderwijs en evangelisatie. In verband met uitbreiding van de Raad van Toezicht zoeken wij twee nieuwe leden (m/v). 

Terugblik winterwandeling

31 januari 2023

Werkgroep Barneveld van Stichting Timotheos heeft op jl. donderdag 29 december opnieuw een winterwandeling georganiseerd, dit keer rondom de Barneveldse Beek. We kunnen terugkijken op een fijne en gezellige dag, die ondanks het regenachtige weer druk werd bezocht. 

Kerst in Malawi

23 december 2022

Afgelopen week organiseerden we kerstbijeenkomsten op alle kinderzorgcentra. We kijken terug op waardevolle bijeenkomsten waarin de kinderen, maar ook hun verzorg(st)ers en dorpshoofden het kerstevangelie mochten horen en een kerstgift ontvingen.

Blog Bep: Ndakhuta!

19 december 2022

We zijn alweer in de maand december. Het jaar 2022 is bijna ten einde. Een goed moment om stil te staan. Vaak zingen we aan het einde van het jaar;
Uren, dagen, maanden jaren, vliegen als een schaduw heen. Ach wij vinden waar wij staren, niets bestendigs om ons heen.

Hoeveel kinderen maakt u blij met een kerstgift?

17 december 2022

Eind december willen wij onze kinderen in Malawi graag blij maken met een kerstgift, doet u (weer) mee? 
Voor € 15,- zorgt u ervoor dat één kind met zijn/haar verzorger blij naar huis gaat. Doneer gelijk middels onderstaande button. Alvast hartelijk dank!

Blog Thera: Zorg voor Rose

3 december 2022

Inmiddels is het alweer december. We gaan richting het einde van het jaar. Toen ik in Nederland woonde, dacht ik dat in Afrika de tijd minder snel gaat. Ze zeggen toch: Wij hebben een horloge en Afrikanen hebben de tijd? Toch gaat de tijd hier niet langzamer, maar sneller dan in Nederland. Komt dat doordat er altijd (te)veel werk is? Of doordat je hier vroeg uit en naar bed gaat? 

Winterwandeling

23 november 2022

Genieten van de natuur én van gezelligheid in winterse sfeer? 
D.V. donderdag 29 december is het zover... Werkgroep Barneveld organiseert dit keer een unieke mogelijkheid om een rondje door het prachtige gebied, geheten ‘het paradijs’, te wandelen. Tijdens de wandeling komt u meerdere keren langs of over de Barneveldsche Beek.

Familiedagen 2022 - Gorinchem

12 november 2022

En weer vonden de emmers gretig aftrek in onze stand, was er ruimte voor mooie gesprekjes en werd er voor diverse adoptiekinderen een sponsor gevonden. Met de emmeractie werd ruim € 6000,- opgehaald. Dank aan de leveranciers Chateau Briand en Landwaart Culinair, maar ook aan een ieder die hieraan bijgedragen heeft!

Het bestuur bezoekt Malawi met...

31 oktober 2022

Ja, daar is ze weer! Met een stralende lach komt ze naar me toe lopen. Ze herkent me nog. Het is Doreen, een meisje van ons kinderdagcentrum in Mulinga. Ik leg even een hand op haar schouder en vraag hoe het met haar gaat. Wat is het fijn om weer in Malawi te zijn.

Fase wederopbouw van start

31 oktober 2022

De fase 'wederopbouw' van het noodhulpprogramma na cycloon Ana is inmiddels gestart. Deze derde fase van het programma bestaat uit twee onderdelen.

Start nieuwe schooljaar

28 oktober 2022

Vol enthousiasme begonnen de kinderen (na een vakantie van vier weken) op 10 oktober aan het nieuwe schooljaar. Ondertussen heeft het onderwijsteam in Malawi tijdens de vakantie niet stilgezeten. Wij praten u vanuit Malawi graag bij over onze bezigheden in de vakantie en alle ontwikkelingen! 

Blog Bep: Nieuw schooljaar

13 oktober 2022

In Nederland is het alweer bijna herfstvakantie, maar in Malawi is deze week het nieuwe schooljaar begonnen. De kinderen hebben vier weken vakantie gehad. De kinderen die in ons programma zitten, komen in de vakantie ook elke dag naar onze kinderzorgcentra. 

Emmeractie Familiedagen Gorinchem

18 oktober 2022

Familiedagen in Gorinchem: eindelijk kunnen ze doorgaan en wij zijn er weer met onze vertrouwde emmeractie! Voor € 10,- vult u een emmer met lekkers en/of praktische artikelen en draagt u bij aan het redden van de levens van kansarme (wees)kinderen en maakt u het broodnodige onderwijs mogelijk. 

Werkgroep Ede: Terugblik zomermarkt & fietstocht

14 oktober 2022

Op zaterdag 20 augustus organiseerde werkgroep Ede-Wekerom / TFC Bep Klok een zomermarkt & fietstocht in Veenendaal / De Klomp. Er mag teruggekeken worden op een geslaagde dag waarbij ca. 250 fietsers aan de fietstocht door het buitengebied van Ede / Veenendaal / Wageningen deelnamen. 

Werkgroep VakantieBijbelweken van start

30 september 2022

Wat een verrassing voor de kinderen! Na lange tijd - door corona - is er eindelijk weer een groep Nederlandse vrijwilligers die in de vakantie een aantal VakantieBijbelweken organiseren.

Blog Thera: Vakantie!

27 september 2022

Terwijl in Nederland de scholen weer zijn begonnen, is het in Malawi zomervakantie. Eindelijk! Het schooljaar duurde namelijk langer dit keer. Normaal gesproken begint het schooljaar in september en krijgen de kinderen in juli vakantie.

Blog Bep: Op bezoek bij drie kinderzorgcentra's

16 september 2022

Deze week gingen we een dagje naar het zuiden om de drie kinderzorgcentra te bezoeken. Na een rit van drie uur bereikten we het eerste centrum in Chigumukire. We werden vrolijk verwelkomd door de kinderen.

Nieuw bestuursmodel en Raad van Toezicht

6 september 2022

Stichting Timotheos heeft per 1 september een Raad van Toezicht. Dat is de laatste stap in de ontwikkeling naar een nieuw organisatiemodel. Het interim-bestuur zwaait af.

Terugblik noodhulp: bekijk het verhaal!

2 september 2022

In deze video maken we een stap terug in de tijd. Wat gebeurde er precies nadat cycloon Ana onze Malawiërs trof? Bekijk hier het verhaal van de getroffen Malawiërs. De beelden geven zeer indrukwekkend weer hoe groot de impact van de cycloon was (en is) in hun leven. Maar ook de enorme dankbaarheid bij het ontvangen van de hulpgoederen!

Laatste fase van noodhulp: Wederopbouw

2 september 2022

De noodhulp in Zuid-Malawi na de cycloon Ana bevindt zich in de derde en laatste fase: de wederopbouw van de huizen. Deel 1 van de noodhulp betrof het uitdelen van voedsel en Bijbels. Deel 2 bestond het verstrekken van zaden om opnieuw te zaaien.

Blog Thera: Onze basisscholen

29 juli 2022

Zo… en nu éérst gaan zitten om de blog te schrijven! Het bestuursbezoek zit erop en morgen hopen er familieleden te arriveren. Dat betekent dat alles weer klaargemaakt moet worden voor het volgende bezoek. En dat tussen de bedrijven door, want het werk gaat ook gewoon door.

Blog Bep: Vakantie

19 juli 2022

Het is op het moment echt fris en bewolkt. Het miezert veel en de thermometer geeft overdag 15 graden aan. Dat is nog niet echt heel koud, maar omdat we in huis en kantoor enkel glas hebben en geen verwarming, is dat toch wat onbehaaglijk. 

Wil jij Malawi echt beleven?

14 juli 2022

Vind je het leuk om een andere cultuur te ontdekken én wil je je inzetten voor kinderen die het veel minder hebben dan jij? Ga dan mee op reis naar Malawi. Je ontmoet kinderen en jongeren met een kansarme achtergrond, bezoekt de project van Timotheos én organiseert kinderbijbelweken!

Winnaars fietspuzzeltocht Barneveld bekend

7 juli 2022

Op 25 juni hield werkgroep Barneveld/TFC Thera een fietspuzzeltocht door omgeving van Lunteren en Wekerom. Ondanks de onzekere weersvoorspellingen, namen zo’n 200 fietsers deel aan de tocht. We kijken terug op een gezellige en mooie dag. Het bleef nagenoeg droog en de deelnemers waren enthousiast.

Blog Thera: Terug van verlof

4 juni 2022

Wat moet je schrijven als je net terug bent van verlof?
Voor mijn gevoel heb ik niet veel te vertellen. Toch wil ik u graag schrijven, al is het alleen maar om u te laten weten dat ik uw betrokkenheid en meeleven waardeer.

Blog Bep: Kukolola Kochepa

28 mei 2022

De oogst is op de meeste plekken van het land gehaald. De maisstengels staan nog op het land. Soms worden ze van het land gehaald en als brandstof gebruikt. We merken dat de criminaliteit toeneemt. In alles is het Zijn bewarende Hand en die hebben we elk ogenblik nodig  

Blog Bep: Terug in Malawi

28 april 2022

Het was fijn om weer verwelkomd te worden op Mapanga door Nederlanders en Malawiërs. Ze hebben een prachtig bloemstukje voor me gemaakt en op de poort en mijn deur een A4 tje geplakt met een hartelijk welkom. Dat doet goed, nadat je in Nederland weer heel veel lieve mensen moest achterlaten!

Psalmzangavond Gouda

19 april 2022

Op D.V. vrijdagavond 6 mei organiseert de  thuisfrontcommissie van Thera een psalmzangavond met bovenstem in Gouda. Ds. J.A. Weststrate verzorgt de meditatie. Aanvang 19:30 uur, Stationsplein 17 in Gouda. Allen van harte welkom! 

Presentatieavond Thera Verdouw: 'Regenrijk'

16 april 2022

Thera Verdouw, veldwerkster voor de stichting Timotheos in Malawi, komt met verlof naar Nederland. Wilt u haar verhaal horen? Kom dan D.V. dinsdag 3 mei naar de presentatieavond in Barneveld.

Inzamelingsactie oud-ijzer Staphorst

6 april 2022

D.V. zaterdag 23 april 2022 inzamelingsactie van oud ijzer/ koper/ zink/ RVS en aluminium. U kunt het inleveren van 8:00 tot 13:00 uur bij Troost Houtbewerking, Industrieweg 25 (op parkeerterrein aan Albert Huismanstraat) in Staphorst.

Landelijke webshopactie van start!

1 april 2022

Opnieuw organiseren wij een landelijke webshopactie. Met uw bestelling steunt u het werk onder weeskinderen in Malawi. Ga naar onze webshop en bekijk de diverse pakketten die u kunt bestellen. Plaatst u ook een bestelling? 

Blog Thera: Regenrijk

24 maart 2022

Het duurde lang voordat de regen kwam. Zó lang dat de president het land opriep om te vasten en te bidden om regen. En de regen kwam! We waren blij en verwonderd en hadden weer hoop op een goede oogst. Maar het liep anders..

Blog Bep: Welvaart/ overstromingen

19 maart 2022

We hoopten zo dat er dit jaar een goede oogst zou zijn, maar het loopt anders. Wat blijkt het dan weer dat Gods gedachten hoger zijn dan onze gedachten en dat de Heere anders rekent dan wij rekenen. Bid u mee om Gods onmisbare zegen?

Terugblik winterwandeling

14 maart 2022

De winterwandeling van Timotheos in Lunteren van zaterdag 26 februari heeft het prachtige bedrag van € 10.696,- opgebracht. De tompoucen- en grillworsten actie van dezelfde dag, leverde het mooie resultaat op van € 6.230,64. Graag willen we alle wandelaars, sponsors en klanten hartelijk bedanken!

Autowasdag & kleine verkoping in Staphorst

D.V. 12 maart 2022

Kom D.V. zaterdag 12 zaterdag  maart 2022 uw auto wassen. Terwijl u de verkoop bezoekt wordt uw auto gewassen.

Locatie:
Klein Units - Weth. Buitenhuisstraat 12 - 7951 SM Staphorst

Psalmen zingen in de Bovenkerk te Kampen!

D.V. 5 maart 2022

Aanvang 19:30 uur
Thema: 't Gedruis der waat'ren

Gratis toegang. Collecte volledig bestemd voor noodhulp Malawi.

Noodhulpactie update: Verwondering

7 februari 2022

Een groot aantal getroffen gezinnen is voorzien van voedsel. De komende maand wordt er gekeken of er nog wat gezaaid kan worden zodat gezinnen dit seizoen toch kunnen oogsten. Mogen we blijven rekenen op uw bijdrage en gebed?

Noodhulpactie Malawi - helpt u mee?

28 januari 2022

Samen met Stichting Stéphanos biedt Timotheos steun aan de getroffen Malawiërs in deze nood. Vanuit Nederland starten de stichtingen een gezamenlijke fondswervingsactie. Uw gebed en financiële hulp zijn hard nodig.

Winterwandeling

27 januari 2022

D.V. zaterdag 26 februari 2022 kan er weer gewandeld worden. Er is keuze uit twee afstanden: 6 en 11 kilometer. De start en het eindpunt zijn aan de Lage Veldweg 6 in Lunteren. Hier zijn verschillende verkooptafels en is er ook catering. We hopen dat u/ jij er ook bent de 26e!

Cycloon Ana treft Zuid-Malawi

25 januari 2022

Gister en vandaag raasde cycloon Ana over het zuiden van Malawi. Enkele gebieden zijn zwaar getroffen, in andere gebieden lijkt de schade mee te vallen. We mogen dankbaar zijn dat op dit moment de regen grotendeels is gestopt. Bidt u met ons mee voor de mensen in Malawi?

Blog Thera: Start van 2022

24 januari 2022

Graag wil ik u aan het begin van het nieuwe jaar bedanken voor uw meeleven in het afgelopen jaar. Het blijft bijzonder om te merken dat er zoveel mensen betrokken zijn en blijven. Weet dat uw meeleven en betrokkenheid (op welke manier dan ook) mij erg tot steun zijn.

Blog Bep: Onverdiende genade

14 januari 2022

De Kerstdagen en Nieuwjaar liggen weer achter ons. Vanuit Malawi wil ik graag iedereen bedanken voor de Kerst- en Nieuwjaarswensen die ik heb ontvangen. Het doet me echt goed. Ook wens ik iedereen een gezegend 2022 toe. 


Terugblik: Drive-thru

3 januari 2022

De drive-thru in Lunteren heeft ruim €3500,- opgebracht voor het werk van Stichting Timotheos in Malawi. Op 29 december was er een winterwandeling georganiseerd, dit kon i.v.m. de maatregelen niet doorgaan. Veel kinderen hebben de kleurplaat bij de flyer heel netjes ingekleurd en ingeleverd.

Oliebollen

27 december 2021

Net als andere jaren verkopen wij oliebollen en appelbeignets. Deze worden gratis thuisbezorgd in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk. De oliebollen zijn verkrijgbaar voor € 0,90 per stuk of 10 stuks voor € 8,50. De appelbeignets kosten € 1,90 per stuk.

Kerstgroet uit Malawi

23 december 2021

Stichting Timotheos Malawi wil graag hun achterban in Nederland, Canada en Amerika een kerstgroet meegeven. 


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 
t.n.v. Stichting Timotheos 
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.D. Duerink-Folmer
p/a Wolweg 146
3776 LS Stroe
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda

Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754

Aanmelden voor nieuwsbrief

Contact voorlichting

Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723

Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847

Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817

Aanmelden
Contact

Help mee!

Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos

Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring