Steun het onderwijsfonds

Wilt u een bijdrage leveren aan goed kwalitatief onderwijs in Malawi? Daarmee kinderen met een goed diploma de arbeidsmarkt op laten gaan? Komt u niet toe aan het versturen van post? Bent u vooral benieuwd naar resultaten in het algemeen? Dan is het Onderwijsfonds vast iets voor u! Klik voor meer informatie en aanmelden.

Waarom een onderwijsfonds?

 Salarissen leerkrachten | leermiddelen | onderhoud schoolgebouwen

Wat zijn we in Malawi blij met onze eigen scholen! Daardoor kunnen we Malawische (wees)kinderen niet alleen voorzien van kwalitatief goed onderwijs,  maar ook van Bijbels onderwijs. Met de komst van eigen reformatorische basisscholen op onze kinderzorgcentra en de overname van de David Livingstone Christian Academy (de enige reformatorische voortgezet onderwijsschool in Malawi) nemen de kosten van het onderwijs voor Timotheos flink toe. Daar komt bij dat de voedselprijzen enorm gestegen zijn. Hierdoor kunnen we de kosten per kind niet meer in zijn geheel financieren uit de sponsorbijdrage die elk kind ontvangt van zijn of haar sponsor. Om onze kinderen en jongeren goed en reformatorisch onderwijs te blijven bieden, vragen wij uw financiële steun voor de Onderwijsfondsen.

Met de Onderwijsfondsen bieden we particulieren, kerken, scholen en bedrijven de mogelijkheid om kwalitatief goed onderwijs te steunen. U kiest zelf hoeveel u wilt doneren, dat kan al vanaf € 10,00 per jaar. Ieder jaar ontvangt u een update vanuit Malawi in de vorm van een video, foto en/of een persoonlijk verhaal. Zo ziet en leest u meer over de achtergrond van de kinderen en hun schoolleven. U hoeft zelf geen post te sturen naar Malawi omdat het geen persoonlijke sponsoring betreft. U leeft mee door uw gift en daarnaast waarderen we het als u deze kinderen en scholieren wilt gedenken in uw gebed. Draagt u ook een steentje bij?  

Bashiru mpando 11 years 10

Basisonderwijs

Op de reformatorische basisschool
Bashiru Mpando (11 jaar) woont samen met zijn twee oudere zusjes bij zijn tante. Zijn beide ouders zijn gestorven toen Bashiru nog jong was. Ze wonen in een huisje met een dak van gras, dichtbij onze basisschool in Namitambo. Bashiru zit in klas 7 van onze basisschool. Elke dag vertelt de juf of meester een Bijbelverhaal. Er zitten maximaal vijftig kinderen in een klas, heel wat minder dan op de overheidsscholen. Ook zijn er lichte klaslokalen, mooi versierd. Elke dag geniet Bashiru ervan om weer naar school te gaan. Hij houdt ervan om boeken te lezen en wil later graag dokter worden!  

Esther chimombo class3 2

Vervolgonderwijs

Op de voortgezet onderwijsschool  
Esther Chimombo (19 jaar) zit in klas 3 van de David Livingstone Christian Academy. Ze verblijft hier dag en nacht (boarding). ”Ik kom uit Chiradzulu. Mijn vader en moeder zijn gestorven toen ik nog jong was. Zo ben ik in het Timotheos-programma terecht gekomen. Dankzij Timotheos kan ik hier naar school, krijg ik een schooluniform, schriften, enzovoorts. De DLCA is een mooie school, de leerkrachten geven goed les en we leren meer over hoe we God leren kennen. Ook in het weekend blijven we hier op het schoolterrein. Ik vind het leuk om dan voetbal te spelen. Mijn droom is om later verpleegster te worden.”   

Ook haar klasgenootje Edina (17 jaar) is blij dat ze op de DLCA zit. Ze ging eerst naar een overheidsschool en zit nog maar sinds kort op de DLCA. Ze is blij dat ze nu op een boardingschool zit: “Eerder moest ik elke keer van en naar school lopen en kookte ik elke dag eten voor mijn moeder en de andere kinderen. Doordat ik nu op een boardingschool zit, heb ik meer tijd voor huiswerk.”  

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring