Zomermarkt & Fietstocht

Op D.V. zaterdag 19 augustus 2023 organiseren we onze jaarlijkse zomermarkt en fietstocht. De opbrengst is voor het werk van Stichting Timotheos en Bep Klok onder weeskinderen in Malawi. Hieronder vertellen we u graag wat u kunt verwachten. 

Komt u ook? Van harte welkom met het hele gezin! Bekijk hier het dubbeldikke programmaboekje met alle informatie, standhouders, interviews, veilingproducten en nog veel meer. Mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors!

Tip voor de kinderen! Lever deze kleurplaat bij ons in (ook te vinden achterop de flyer en in het programmaboekje), dan sturen wij ‘m naar de kinderen in Malawi. Bij inlevering ontvang je sowieso een leuke attentie. En aan het einde van de dag kiezen we ook nog 2 winnaars die een cadeautje ontvangen!

Wat kunt u verwachten?

Bezoek de zomermarkt!

Tijden
9:30 uur tot 16:00 uur

Adres 
Klompersteeg 11, Veenendaal
(Dit is nabij Veenendaal/ De Klomp/ Ede en uitstekend bereikbaar met de auto en de fiets. Ook is er voldoende parkeerruimte.)

Veel standhouders

Bekijk hier de complete lijst standhouders

Op de verkoopmarkt kunt u terecht voor onder meer groente & fruit, bloemen, snoep, kleding, brocante, boeken/cd's, huishoudartikelen, gereedschap en nog veel meer.

Grote rommelmarkt & tweedehands kinderkleding
Op onze rommelmarkt is er voor elk wat wils te vinden! Ook de verkoop van tweedehands kinderkleding wordt dit jaar uitgebreid. ​De opbrengst is volledig voor het goede doel.
Heeft u nog overtollige spullen die van waarde zijn voor een ander? Of kinderkleding? Dan horen we het graag! Lees meer onder ‘Helpt u ook mee?’.

Ruim terras met eten/ drinken

Kom langs bij de catering voor een heerlijke versnapering. Er zijn hier verschillende (warme) dranken aanwezig. Maar ook voor de lunch kunt u goed bij ons terecht!

Speelterrein voor jong (en oud)
Dit jaar mag ook het speelterrein natuurlijk niet ontbreken op de markt! Jong en oud kan zich vermaken met verschillende activiteiten.

Wat is er dit jaar te verwachten op het speelterrein?

  • Een minigraver besturen, waarbij veel behendigheid van de machinist wordt verwacht.
  • Knutselen!
  • De kinderen kunnen ook dit jaar hun energie kwijt op de skelterbaan.
  • Schietbaan met een buks.

Veiling (om 11:30 uur en 14:15 uur)
Ook dit jaar hopen wij een veiling te organiseren. Er zullen diverse artikelen worden geveild: gereedschap, tuinartikelen, etenswaren, voor elk wat wils. En dat allemaal voor het goede doel! Er zal twee keer een veiling gehouden worden, namelijk om 11.30 uur en 14.15 uur. Dit zal plaatsvinden vlakbij de catering met terras, zodat iedereen de veiling goed kan volgen. Bied ook mee en wie weet wordt u de gelukkige die voor het goede doel iets moois of lekkers mee naar huis mag nemen!

Doe ook mee met de fietstocht!

Starttijd
Tussen 9:30 uur en 11:00 uur

Adres
Klompersteeg 11, Veenendaal
(Nabij Veenendaal/ De Klomp/ Ede)

Route
Keuze uit 25 of 45 kilometer

  • Een prachtige route door Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei.
  • U ontvangt van ons een routebeschrijving!
  • Oplaadpunten voor elektrische fietsen zijn aanwezig.

Prijzen
7,50 euro p.p./fiets (max. 30 euro per gezin)
Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en iets lekkers op de markt!

Rustpunten
Tijdens de route vindt u enkele rustpunten met terras waar tegen betaling eten en drinken te verkrijgen is. 

Aanmelden
Aanmelden is gewenst maar niet verplicht. Graag ontvangen we uw aanmelding voor de fietstocht via timotheosede@outlook.com met vermelding van uw naam,
e-mailadres en aantal personen. 

Helpt u ook mee?

Bestemming van de opbrengst

De opbrengst van onze zomermarkt en fietstocht is dit jaar bestemd voor schoolmaterialen van onze basisscholen in Malawi.

We nemen u in gedachten graag even mee naar Malawi. Daar maken we kennis met Dorothy Dick. Dorothy is een meisje van 12 jaar oud. Ze gaat elke dag naar de basisschool bij Timotheos in Namitambo. Op school wordt gebruik gemaakt van veel materialen. Bij elk vak kan Dorothy gebruik maken van één of twee lesboeken. Deze boeken blijven op school en worden na de les weer netjes opgeborgen in de boekenkast die in de klas staat. Daarnaast gebruikt Dorothy schriften, pennen en potloden. Net als in Nederland, worden er ook in Malawi, toetsen (of examens) gemaakt. Aan het einde van het schooljaar krijgt elke leerling die overgaat naar de volgende klas een klein presentje. Daarnaast gaat Dorothy een aantal keer naar de pubertraining. Speciale lessen voor pubers waarin ze voorlichting krijgen over gedrag, seksualiteit en andere zaken die belangrijk zijn voor pubers. Voor kinderen die moeite hebben met leren, wordt extra ondersteuning geboden. Al deze dingen voor Dorothy en haar klasgenoten brengen kosten met zich mee. Per basisschool gaat het om circa € 4.500,- per jaar.

Helpt u mee om op deze manier ons onderwijs voor Dorothy en alle andere leerlingen mogelijk te maken?

Rommelmarkt en tweedehands kinderkleding
Heeft u misschien overtollige spullen waarvan u verwacht dat deze van waarde zijn voor de rommelmarkt? Daar zijn wij blij mee!
In principe is alles welkom met uitzondering van grotere spullen zoals kleding voor volwassenen en meubilair. Daarnaast willen we dit jaar ook tweedehands kinderkleding inzamelen en verkopen. Indien u iets beschikbaar hebt, houden we ons van harte aanbevolen!

U kunt hiervoor contact opnemen met Gijsbert Thomassen (06-21405342).

Vrijwilligers gezocht
In voorgaande jaren hebben veel vrijwilligers meegeholpen met de markt, bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken. Ook nu hebben we veel mensen nodig.  Vindt u / vind jij het ook leuk om te komen helpen tijdens de markt? Daar zijn we heel blij mee! 
Meld je dan gerust aan via Gijsbert Thomassen (06-21405342).


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.D. Duerink-Folmer
p/a Wolweg 146
3776 LS Stroe
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda

Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754

Aanmelden voor nieuwsbrief

Contact voorlichting

Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723

Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847

Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817

Aanmelden
Contact

Help mee!

Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos

Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring