Nieuw schooljaar

13 oktober 2022

In Nederland is het alweer bijna herfstvakantie, maar in Malawi is deze week het nieuwe schooljaar begonnen. De kinderen hebben vier weken vakantie gehad. De kinderen die in ons programma zitten, komen in de vakantie ook elke dag naar onze kinderzorgcentra. De dominee vertelt een Bijbelverhaal en daarna krijgen zij een bord met eten.

Verder kwam er een groep uit Nederland om werkvakantie te houden. Ze zijn op elke centra een aantal dagen geweest om de kinderen uit de Bijbel te vertellen, kleurplaten met hen te kleuren en spelletjes te doen. Ook kinderen uit de buurt waren welkom. Er kwamen iedere dag wel zo’n 300-500 kinderen naar het centrum! We zijn de vrijwilligers echt dankbaar voor hun komst naar Malawi en wat ze voor de kinderen hebben gedaan. Op deze manier hadden de kinderen wat te doen en mochten ze weer uit Gods Woord horen. We hopen dat dit tot zegen mag zijn!

 

De kinderen van onze weeshuisjes zijn een dagje uit geweest! De kinderen van Mulinga gingen op bezoek in Mbulumbuzi, de kinderen van Mkomabasa gingen een dagje naar Namitambo en de kinderen van Chigumikire bezochten een klein wildpark. Een enorme belevenis! Voor het eerst van hun leven mochten kinderen een eind rijden met een minibus. Nog nooit zijn ze zo ver van huis geweest. Na een heel eind rijden ontdekten ze dat op die plek precies zo’n zelfde huis van Timotheos staat, waar ook kinderen wonen, net als zij! Óf, ze zagen voor het eerst in hun leven een giraffe!

 

De collega’s hadden spelletjes voor de kinderen georganiseerd; touwtrekken, zaklopen of gewoon lekker touwtje springen of voetballen. De lunch bestond uit rijst met kip en dat is een feestmaal voor de kinderen. De dominee vertelde een verhaal uit de Bijbel. Het was voor de kinderen en de collega’s een dag die ze niet snel zullen vergeten.

 

Een aantal kinderen van de weeshuisjes is in de vakantie twee weken naar hun familie geweest. Het is heel belangrijk om de band met hun familie te behouden, zodat ze daar in de toekomst weer op terug kunnen vallen als ze op eigen benen staan. Ze krijgen dan een grote tas met etenswaren mee, zodat we zeker weten dat de kinderen thuis ook genoeg te eten krijgen. De meeste kinderen kijken er naar uit om twee weken naar hun eigen dorp te gaan. Maar, ze zijn ook altijd weer blij als ze weer terug in het weeshuis zijn. Ontberen doet waarderen. Sommige kinderen kunnen niet naar hun familie, omdat ze nog te jong zijn of omdat er niet goed voor hen gezorgd wordt. Zij blijven dan gewoon in het weeshuis. Gelukkig hoeven ze zich daar niet te vervelen. Er zijn altijd wel kinderen om mee te spelen en de moeder heeft nu ook wat meer tijd om deze kinderen wat extra aandacht te geven en spelletjes met hen te doen.

 

Volgende week hebben we sollicitatiegesprekken voor twee nieuwe pastorale werkers. Dat is best spannend. Op het gebied van Bijbelonderwijs en evangelisatie speelt een pastorale werker een grote rol. We hopen dat we iemand aan kunnen nemen die de Heere vreest en echt bewogen is met de zielen van de kinderen en volwassenen. Wilt u daar ook voor bidden?


Hartelijke groet,
Bep

Video's

Bestuur Stichting Timotheos
t.a.v. dhr. N. Verdouw (secretaris)
p/a Achterwillenseweg 98a
2805 KB Gouda

Email: secretaris@timotheos.nl
Telefoon: 0182-516754

Aanmelden voor nieuwsbrief

Contact voorlichting

Marijke de Wit - Bakker (voorlichter)
Email: mdewitbakker@timotheos.nl
Telefoon: 06-12363723

Gerda van Arnhem-Gerritsen (voorlichter)
Email: gvanarnhem@timotheos.nl
Telefoon: 06-19318847

Bart Lodder (voorlichter/fondsenwerver)
Email: bartlodder@timotheos.nl
Telefoon: 06-34912817

Aanmelden
Contact

Help mee!

Rekeningnummer NL57 RABO 0161 4855 02
t.n.v. Stichting Timotheos

Specifieke Doeleinden:
- Word donateur vanaf € 5 per jaar
- Help mee d.m.v. maandelijkse adoptie
- Steun een specifiek project

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring