Onze veldwerkers

Samen met ruim 200 Malawiërs zetten onze veldwerkers zich dagelijks in voor noodlijdende kinderen. Werk van onschatbare waarde. Graag stellen onze veldwerkers zich aan u voor. 

Bart Lodder

Veldwerker - Project manager

Sinds april 2021 woon en werk ik als veldwerker in Malawi. De jaren daarvoor was ik al vanuit Nederland werkzaam voor Timotheos. Nu in Malawi ben ik verantwoordelijk voor de projecten die Timotheos uitvoert.

Zorg, onderwijs en geestelijk voedsel voor Malawiërs
Al vanaf jonge leeftijd voelde ik me getrokken tot het zendings- en ontwikkelingswerk. Opgegroeid in een hecht (ondernemers)gezin, bestaand uit beide ouders, één broer en twee broertjes, volgde ik na de middelbare school eerst de HBO-studie Bestuurskunde. Vrijwel direct na afronding van mijn studie ben ik naar Malawi gegaan om vrijwilligerswerk te doen voor Timotheos. Van oktober 2017 tot en met december 2018 deed ik onderzoek naar de noodzaak, alsook de haalbaarheid, om als Timotheos een eigen voortgezet onderwijs school te realiseren. Tijdens deze periode heb ik ook verschillende nevenwerkzaamheden gedaan en veel geleerd en gezien van het werk van Timotheos in Malawi. 

Vanaf januari 2019 ben ik in dienst gekomen als fondsenwerver en voorlichter voor Timotheos in Nederland. Eind 2020 vertrok ik naar Malawi om hulp te bieden, naar aanleiding van de toentertijd ontstane situatie. Het was de bedoeling om voor twee maanden hulp te bieden. Twee maanden werden er uiteindelijk vier. Na vier maanden heeft het bestuur gevraagd of ik in Malawi wilde blijven werken in de functie van programmamanager. Als programmamanager ben ik verantwoordelijk voor de projecten die Timotheos in Malawi uitvoert. Daarnaast maak ik, samen met twee Malawische collega’s, deel uit van het managementteam dat onder leiding staat van Gerrit Oomen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de algehele aansturing in Malawi.

Timotheos is een mooie organisatie. Samen met tientallen Malawiërs, Gerrit Oomen, Bep Klok en Thera Verdouw houden wij ons dagelijks bezig met het bieden van een hoopvolle toekomst aan honderden kinderen en jongeren. Dat is onze verantwoordelijkheid op de plek waar de Heere ons stelt. Tegelijkertijd moet ons gebed zijn dat al die kinderen en jongeren hun handen niet uitstrekken naar mensen die proberen hun tijdelijke (schrijnende) leven te verlichten, maar hun handen uitstrekken tot God (Ps. 68:32). Dan is het écht: ‘Van schrijnende (geestelijke) armoede naar een Hoopvol bestaan!’

Bart   portret

Verjaardag(en)

Bart: 9 oktober 1995
Leneke: 16 april 1999
Joos: 29 augustus 2023

Contact

Postadres

Timotheos Foundation Malawi 
T.a.v. Bart Lodder 
P.O. Box 30221, Chichiri, 
Blantyre 3, Malawi 
Central Africa 

Meest recente blogs van Bart Lodder

8. 9. Foto bij interview Bart 1

Gedragsregels

4 maart 2024

Te laat komen, spijbelen, of kinderen die afhaken van school. Ons team in Malawi heeft er bijna dagelijks mee te maken. Met het team is daarom besloten het beleid en de procedures hierop aan te passen.

5

Ontwikkelingen op David Livingstone school

1 december 2023

In de vorige blog schreef ik al iets over de (bouw)activiteiten op de David Livingstone school. In dit artikel een verdere update over de ontwikkelingen.

Foto bij 1

Cultuurverschillen

1 mei 2023

In het magazine van maart 2023 las u in het artikel van Bep Klok iets over de duistere machten van bijgeloof en angst voor magische krachten. Hierover wil ik deze keer ook wat schrijven.

TIMOTHEOS LOGO


IBAN: NL57 RABO 0161 4855 02 t.n.v. St. Timotheos
BIC: RABONL2U
RSIN/ANBI: 850882990
KvK: 53445392

Stichting Timotheos
t.a.v. mw. J.G. Bos-Klaassen
Galileïlaan 23D
6716 BP Ede
Email: secretariaat@timotheos.nl

Magazine
Vacatures
Contact

© Copyright Timotheos              webdesign Treffend en Co              Privacyverklaring